tiistai 8. lokakuuta 2013

Chai latte

Chai latte on teejuoma, joka nimestään huolimatta ei kuitenkaan sisällä kahvia. Chai lattessa yhdistyvät espressomaisen vahva teeseos ja vaahdotettu maito samaan tapaan kuin cappuccinossa yhdistyvät espresso ja maito. Tällä reseptillä keität maukkaat chai-lattet vaikka talven paukkupakkasia vastaan!



Mitä tarvitaan:

  • 2 mustapippuria
  • 3 tuoretta kaardemummapalkoa, pilkottu pieneksi siivuiksi veitsellä
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitikku
  • 1cm tuoretta inkivääriä, kuorittuna ja pieniksi siivutettuna
  • 1 raastettu vaniljatanko
  • 1 teelusikallinen mustaa teetä, mielellään intialaista Assamia
  • 1½ mukillista vettä
  • ½ mukillinen maitoa
  • ruokalusikallinen sokeria tai hunajaa, maun mukaan
  • tiheäsilmäinen siiviläsuodatin tai vähemmän tiheä siivilä ja suodatinpussi



Vaiheet:

1.
Kaada kulhoon ja sekoita keskenään mausteet eli mustapippuri, kaardemumma, neilikka, kanelitikku, inkivääri ja vaniljatanko



2.
Kaada mausteseos kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehumispisteeseen asti, sitten laita lämpöä hieman pienemmälle ja peitä kattila kannella. Anna kiehua hiljalleen 5min.



3.
Lisää musta tee ja anna kiehua vielä 5min



4.
Kuumenna maito, mielellään höyryttämällä. Jos höyrytyslaitetta ei ole, niin maidon voi keittää myös pannulla. Varo polttamasta maitoa pohjaan - siitä tulee ikävä sivumaku. Myös soijamaitoa voi käyttää.



5.
Suodata tee tiheän siivilän läpi mukiin, niin että muki täyttyy noin puolilleen tai 2/3-osaisesti. Lisää höyrytetty/kuumennettu maito lähes piripintaan asti - lattejuomissa on aina paljon maitoa! Lisää sokeri tai hunaja. Lisää vielä halutessasi näyttävä kerros kermavaahtoa ja nauti!




Oletko keittänyt chai-lattea? Teitkö jotain erilailla? Onnistuko? Kommentoi!



Tämän reseptin ja kuvien lähde on Wikihow, maailman suurin "tee-se-itse" -opas. Sivuston juttuja saa kuka tahansa muokata ja jakaa Creative Commons -lisenssin määrittämin tavoin. Klikkaa ja tutustu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti