lauantai 5. lokakuuta 2013

Mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinssi sopii kahvin kanssa kuin nenä päähän!



Mitä tarvitaan (12 isoa muffinssia varten):
- 240ml maustamatonta jogurttia
- yksi iso kananmuna, kevyesti vatkattuna
- 60ml rypsiöljyä
- puoli teelusikallista vaniljasokeria
- 260g talousvehnäjauhoa
- 100g sokeria
- yksi teelusikallinen leivinjauhetta
- puoli teelusikallista ruokasoodaa
- neljäsosateelusikallinen suolaa
- 100g tuoreita tai pakastettuja mustikoita

vaiheet:

1.
Aseta uunin lämpötila 200 asteeseen. Laita jugurtti, muna, rypsiöljy ja vaniljasokeri kulhoon.



2.
Suodata jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola toiseen kulhoon.



3.
Yhdistä kulhojen sisällöt kaatamalla kostea aines kuivan aineen kulhoon ja sekoita kunnolla niin että tuloksena on tasainen seos. Älä kuitenkaan sekoita liikaa.



5.
Lisää mustikat.



6.
Laita taikina muffinssikuppeihin. Jätä taikinalle tilaa turvota, kuten kuvassa alla.



7.
Laita muffinsit uuniin ja anna paistua 15-20min. Testaa ovatko muffinsit valmiita työntämällä niihin hammastikku. Jos hammastikkuun jää taikinatahnaa, on muffinseja syytä pitää uunissa vielä hetki. Anna muffinsien jäähtyä huoneenlämmössä viisi minuuttia ennen tarjoilua.



Oletko tehnyt mustikkamuffinsseja? Tekisitkö jotain toisin kuin tässä reseptissä? Kommentoi!



Tämän reseptin ja kuvien lähde on Wikihow, maailman suurin "tee-se-itse" -opas. Sivuston juttuja saa kuka tahansa muokata ja jakaa Creative Commons -lisenssin määrittämin tavoin. Klikkaa ja tutustu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti