perjantai 18. lokakuuta 2013

Näin jauhat kahvipavut ilman kahvimyllyä

Mikään tuskin tuoksuu tai maistuu paremmalta kuin vastajauhettu kahvi! Jos kahvimyllysi on rikki tai sellaista ei muusta syystä ole saatavilla, niin pavut saa silti jauhettua kotikonstein. Tässä viisi vinkkiä.

Tapa 1:
Survo papusi! Käytä morttelia eli huhmaretta sekä survinta. Kannattaa aloittaa vain muutamalla pavulla kerrallaan ja olla kärsivällinen, koska liukkaan pintansa takia pavut lentelevät helposti ympäri huonetta.



Tapa 2:
Vasaroi papusi! Laita pavut minigrip-pussiin tai kahden leivinpaperin väliin. Sitten laita pavut vielä pyyhkeen sisään ja ala nakuttaa joko lihanuijalla (kuten kuvassa) tai oikealla vasaralla. Nakuta pienellä, tasaisella liikkeellä. Älä odota että lopputulos olisi lähelläkään tasalaatuista.



Tapa 3:
Kauli papusi! Samaten kuin tavassa 2, laita pavut ensin minigrip-pussiin tai leivinpaperien väliin, sitten pyyhkeen sisään ja ala kaulia kunnes pavut ovat jauhautuneet riittävän hienoiksi.



Tapa 4:
Käytä vanhaa kunnon lihamyllyä! Käsikäyttöinen mylly saattaa vaikuttaa antiikkisen kankealta, mutta se hoitaa hommansa erinomaisesti. Muista vain puhdistaa ensin jauhelihajämät koneistosta!



Tapa 5:
Käytä tehosekoitinta. Pavut voi laittaa blenderiin tai survoa sauvasekoittimella, kuten kuvassa. Blenderissä kahvipavut muuttuvat hienonhienoiksi hetkessä. Muista laittaa kansi sekoittimeen etteivät ruskeat luodit kohta viuhu pitkin seiniä!




Tämän ohjeen ja kuvien lähde on Wikihow, maailman suurin "tee-se-itse" -opas. Sivuston juttuja saa kuka tahansa muokata ja jakaa Creative Commons -lisenssin määrittämin tavoin. Klikkaa ja tutustu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti