keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Näin vaahdotat maidon cappuccinoa varten ilman erikoisia laitteita


Cappuccino koostuu tummapaahtoisesta espressosta ja kuumennetusta, vaahdotetusta maidosta. Tällä simppelillä ohjeella vaahdotat maidon cappuccinoa varten ilman hienoja vaahdotusvempeleitä!


Mitä tarvitaan:
  • kattila maidon kuumentamista varten (tai mikroaaltouuni)
  • vispilä
  • punaista maitoa (rasvainen maito vaahtoutuu parhaiten)
  • muki johon vispilä mahtuu sopivasti: ei liian väljästi eikä liian tiukasti


Vaiheet:

1.
Mittaa 1/3-mukillinen maitoa. Laita maito kattilaan ja hellalle kuumenemaan. Laita myös espressokeitin jo päälle. Ota maito pois hellalta kun siitä alkaa nousta höyryä, ennen kuin se alkaa kiehua.



2.
Kaada maito mukiin. Aseta myös vispilä mukiin.



3.
Pyöritä vispilää kämmentesi välissä nopealla tahdilla, kunnes maito vaikuttaa sopivan vaahtoutuneelta.



4.
Kaada kahvi



5.
Lisää päälle ripaus kaakaojauhetta tai kanelia. Valmista!





Tämän ohjeen ja kuvien lähde on Wikihow, maailman suurin "tee-se-itse" -opas. Sivuston juttuja saa kuka tahansa muokata ja jakaa Creative Commons -lisenssin määrittämin tavoin. Klikkaa ja tutustu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti