lauantai 12. lokakuuta 2013

Suklaaleipäset

Tällä reseptillä teet herkulliset suklaaleipäset iltapäiväkahvin kera nautittaviksi!



Mitä tarvitaan (8 - 10 leipästä varten):

  • 400g vehnäjauhoja (mielellään kokojyvä!)
  • 50g kaakaojauhetta
  • 1rl leivinjauhoa
  • 1tl ruokasoodaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 120g suklaalastuja
  • 45g sokeria
  • 120g kylmää voita, viipaloituna kuutioiksi
  • 2 munankeltuaista, vatkattuna
  • 120ml maustamatonta jogurttia
  • 200ml kermaa
  • 50g jauhoja taikinan vaivaamista varten


Vaiheet:

1.
Lämmitä uuni 180 asteeseen


2.
Laita jauhot isoon sekoituskulhoon, sitten lisää kaakao, sokeri, suola, suklaalastut, leivinjauho ja ruokasooda. Sekoita hyvin lusikalla.



3.
Lisää kylmä voi. Sekoita käsilläsi ronskein ottein niin että voi pursuaa sormiesi välistä! Älä välitä vaikka tässä vaiheessa taikinaan jäisi kokkareita.



4.
Lisää kulhoon munankeltuaiset, jogurtti ja kerma. Sekoita kaikki hyvin lusikalla niin että tuloksena on paksu taikina. Taikinan jatkokäsittelyä helpottaa jos sen laittaa tässä vaiheessa hetkeksi jääkaappiin viilentymään.



5.
Kauli taikina noin puolentoista senttimetrin paksuiseksi. Ripottele vehnäjauhoja taikinan päälle käsittelyn helpottamiseksi. Irroita taikinasta lusikalla pyöreänmuotoisia, noin neljä senttimetriä halkaisijaltaan olevia taikinanpaloja. Aseta taikinanpalat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä leipästen välille riittävästi tilaa laajentumiselle uunissa - saatat joutua käyttämään uunissa useamman pellillisen.

6.
Laita leipäset uuniin noin 12 minuutiksi.



7.
Tarjoile! Leipäset maistuvat niin uunituoreina kuin hetken jäähtyneinäkin.


Kokeilitko reseptiä? Onnistuiko? Kommentoi!



Tämän reseptin ja kuvien lähde on Wikihow, maailman suurin "tee-se-itse" -opas. Sivuston juttuja saa kuka tahansa muokata ja jakaa Creative Commons -lisenssin määrittämin tavoin. Klikkaa ja tutustu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti